Dzisiaj ponownie nastała pora na kalafiora, tym razem w formie niepozornej bo lekkiej przekąski w postaci tacos z dodatkiem pieczonej ciecierzycy, pomidorów. Moje pierwsze Tacos.Składniki
miseczki do Tacos, podpłomyki lub małe tortille
pieczony marynowany kalafior w maśle orzechowym (PRZEPIS)
hummus (TEN, TEN lub TEN)
warzywa
szczypiorek
ew. jogurt naturalny+ząbek czosnku
Jeśli w przepisie wykorzystujemy małe tortille, „wieszamy” je na ruszcie do pieczenia i pieczemy w 170 stopniach do czasu aż placki zrobią się złociste i chrupkie (lub przygotowujemy w TEN sposób). Powstaną łódeczki, które smarujemy hummusem a następnie wypełniamy pieczonym kalafiorem, warzywami. Dodatkowo całość można polać sosem. Posypujemy szczypiorkiem
Smacznego
Ale pysznie się prezentują 😀 Uwielbiam czasem zjeść takie domowe fasfoody, u mnie dziś burger! Co prawda nie wegański, ale takie wegańskie też jadłam i również mi bardzo smakowało 😀
PolubieniePolubienie
Fastfood nie musi być food xD Swoją drogą kiedy zapiekałam tacos z burrito to już nie było tak fast bo w piekarniku siedziało dość długo (aż się przypiekło na chrupiąco i rumiano). Czasem człowiek ma ochotę na taki rodzaj posiłku, czy to pizza, czy zapiekanka, czy bułka z dodatkami. Może być smacznie i zdrowo 🙂
Z jakimi dodatkami będzie Twój burger? 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda smacznie 🙂 Kalafior mogę jeść w każdej postaci, byle dużo.
PolubieniePolubienie
To tak jak ja i aż żal, że dzisiaj kiepski był w Biedrze ;/
PolubieniePolubienie
Wow muszę spróbować. Brzmi smakowicie
PolubieniePolubienie
Miło mi. Mam nadzieję, że posmakuje 🙂
PolubieniePolubienie