Kanapki · zapiekanki

Chlebek pita zapiekany z warzywami, czyli tym co najlepsze (z lasagne z selera)

Kolejny banalny przepis i zarazem pomysł na wykorzystanie pieczywa w domu – zapiekana pita wypełniona tym co najlepsze 🙂

Składniki:
chlebek pita*
lasagne z selera **

* u mnie domowa – orkiszowa z czarnuszką i słonecznikiem
*plastry selera przekładane miksem warzyw (w połowie pokrojona i starta ta tarce o dużych oczkach pietruszka, pieczarki, biała fasola, marchew – wszystko zapieczone pod jedną warstwą sosu pomidorowego z dodatkiem pokrojonej części pora/sos dałam tylko na wierzch)

Chlebek pita przekroiłam na pół. W kieszonce umieściłam kawałek lasagne z selera. Całość podpiekłam w opiekaczu.
.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s