Miseczka zdrowia

Biała kapusta z pomidorami i zielonym groszkiem

Jakiś czas temu gotowałam białą kapustę do obiadu. Niedawno zobaczyłam, że w lodówce zostało mi jej trochę, obok w pojemniczku widniał zielony groszek a na stole dorodne pomidory. Z powyższych składników postanowiłam przygotować prostą potrawkę, która stanowiła bardzo dobry dodatek do obiadu.

Składniki
ugotowana biała kapusta z marchewką
kilka pomidorów lub 1/2 puszki
ok. 1/2 szklanki zielonego groszku
cebula
pieprz czarny, ziołowy, ostra i słodka papryka oraz ew. wędzona

Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Na patelni przesmażamy drobno posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli dorzucamy pomidory wraz z sokiem oraz ugotowaną kapustę. Dusimy przez kilka minut do czasu aż sos nieco zgęstnieje. Pod koniec dodajemy ugotowany zielony groszek i doprawiamy do smaku. Jeśli używamy surowej kapusty po wrzuceniu na patelnię należy ją podlać wodą i dusić do miękkości.
http://ekcal.com/embed/ODRCODJGMTkxMUQzMjkxMTE2RjY

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s