Wszystko

Piekarnia Galicyjska i Chrupaki – współpraca


Będę szczera – nigdy nie przepadałam za chrupkim pieczywem. Nie tylko z wyglądu przypomina mi tekturę ale również smakiem nie zachwyca – jest takie nijakie, bezpłciowe…. rzeczywiście jak tektura. Jednak produkty, które chciałabym Wam dzisiaj zaprezentować to zupełnie inna bajka – te aż się proszą by je schrupać :). Wyglądają na prawdę wspaniale i przede wszystkim apetycznie ;). Bardzo ucieszyłam się kiedy otrzymałam możliwość współpracy z Piekarnią Galicyjską, która produkuje właśnie chrupkie chlebki oraz przekąski.
Bardzo ucieszyłam się kiedy otrzymałam możliwość współpracy z Piekarnią Galicyjską, która produkuje właśnie chrupkie chlebki oraz przekąski – Chrupaki.

„Siedem starannie dobranych smaków na siedem dni tygodnia. Chrupaki to najlepsze połączenie ciemnych mąk: pszennej graham, razowej żytniej; naturalnych ziaren: słonecznika, dyni, sezamu, lnu i dodatków: sera Ementaler, suszonych pomidorów, bazylii i innych.”
Brzmi wspaniale. Prawda? 🙂

Co to jest chrupak?

Chrupak łączy w sobie najlepsze tradycje piekarnicze i receptury z najnowocześniejszymi osiągnięciami technicznymi. Podstawą są jednak starannie dobrane i specjalnie wyselekcjonowane składniki jak najlepszej jakości.
Jest to pieczywo, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku,pod czujnym okiem piekarzy z wieloletnim doświadczeniem. Uzupełnieniem są różne posypki np. z ziaren słonecznika i sezamu, ziaren dyni i sera lub suszonych pomidorów i sera.
Swój smak i trwałość zawdzięcza najwyższej kulturze produkcji (ISO 9001:2009) oraz rygorystycznemu przestrzeganiu parametrów technologicznych.
Każda kromka i snack jest doskonałym źródłem błonnika, białka, węglowodanów złożonych, NNKT, soli mineralnych i witamin.

Jednak to nie wszystko…

Tym, co odróżnia Chrupaki od podobnych wypieków jest bogactwo smaku osiągnięte dzięki najlepszym użytym składnikom:
Ciasto swój charakterystyczny smak oraz wysoką zawartość prozdrowotnych składników zawdzięcza użyciu najlepszych gatunkowo mąk o wysokim wyciągu: pszennej grahamki, żytniej razowej, orkiszowej z pełnego przemiału.
Dodatki są tym, co sprawia, że owe pieczywo nie ma szansy znudzić się i spowszednieć. Każdy ma szansę znaleźć coś dla siebie. Siedem smaków w kilku wariantach (posypka z pełnych ziaren, ziarna z serem, sam ser) zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Chrupaki są dostępne w opakowaniach:
180 g – Chlebki 8 kromek
100 g – Snacki

Więcej o Chrupakach przeczytacie TUTAJ

Każdy z produktów spełnia Zasady Dobrego Chrupania:
♥ pełno ziaren
♥ pełno zdrowia
♥ zero aromatów
♥ zero konserwantów
♥ pełno smaku
♥ zero GMO
♥ zero barwników
♥ zero cukrów


W mojej paczce znalazły się:
* Pieczywo chrupkie o smaku dynia+ser, 3 ziarna, orkisz+słonecznik
* Przekąski o smaku 3 ziarna, orkisz+słonecznik i pomidor+ser
* Fit Snack’i o smaku słonecznik+sezam, płatki owsiane+3 ziarna oraz ryż+żurawina

oprócz nich firma w swojej ofercie ma Pieczywo chrupkie dynia+ser, cebula+ser oraz Chrupaki pomidor+ser oraz cebula+ser. – niestety nie było mi danie je otrzymać 😦

Zapraszam na stronę internetową firmy a także profil na facebooku

Chrupaki do kupienia TUTAJ (między innymi Rossman, Delikatesy Centrum, Społem)


Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s