Gulasz czy to warzywny lub jak ktoś woli wegetariański, czy też nie to danie, które daje nieograniczone możliwości do popisu (zmiany składników a tym samym i smaku). Nie potrzeba też wybitnych zdolności kulinarnych na miarę MasterChefa czy Gwiazdki Michellin – wystarczy tylko odrobina fantazji 🙂 Mój ostatni gulasz to nie wliczając przypraw tylko trzy składniki a gdyby pominąć koncentrat pomidorowy (lubię pomidorowe smaki) to nawet dwa 🙂 Możecie teraz mnie ganić za to, że użyłam „gotowców”, jednak ja uważam, że o ile mają dobry skład to nie są wcale takie złe a mogą urozmaicić naszą dietę. Dzisiaj zapraszam Was na moją wariację z użyciem gotowego produktu – jest kolorowo, zdrowo i na prawdę smacznie 🙂
Składniki (2 porcje)
małe opakowanie warzyw na patelnię
*Strogonow wegetariański (Primavika)
łyżka koncentratu pomidorowego+woda do uzyskania konsystencji sosu lub passaty
ulubione przyprawy (u mnie pieprz ziołowy, czarny, zioła prowansalskie)
* można zastąpić wcześniej ugotowanymi i pokrojonymi kotletami sojowymi, jednak wówczas należy dodać więcej passaty
Warzywa wrzucamy na patelnię i dusimy nieco krócej niż jest to napisane na opakowaniu. Dodajemy zawartość słoiczka Strogonow wraz z zalewą oraz wcześniej rozcieńczony koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy a na końcu doprawiamy do smaku.
http://ekcal.com/embed/NjFBMzE5MTFDNDI3NjM5N0E2