Kanapki

Kanapka z wegetariańskimi klopsikami

Kolejna kanapka na moim blogu – kolejna w wersji wegetariańskiej. Kiedy przyszedł mi do głowy na nią pomysł, jeszcze nie wiedziałam, że podobne, lecz w wersji mięsnej serwują w Ikei czy też Subwayu. Mało tego – to była ulubiona kanapka Joeya z „Przyjaciół”. No dobrze Ameryki nią nie odkryłam, ale jestem pewna, że nie domyślacie się z czego przygotowane są „klopsiki” w mojej wegetariańskiej kanapce. Wpadłam na pomysł aby w tym celu wykorzystać klopsiki, które otrzymałam w paczce od firmy Primavika. Przygotowałam własny sos, do tego zdrowa surówka, domowa, pełnoziarnista bułka i smaczna, pożywna kanapka gotowa 🙂

Składniki:
ulubiona bułka (u mnie domowa z ziarenkami od Ziarenkowo)
wegetariańskie klopsiki/pulpety (Primvaika)
ulubiona sałatka plus ulubione ziarna (Ziarenkowo)

Przygotowanie kanapki jest bardzo proste. Klopsiki wyjmujemy ze słoika – warzyw nie wyrzucamy przydadzą się do innego dania :). Bułkę rozcinamy wzdłuż, jeśli lubimy smarujemy musztardą, keczupem lub ulubionym sosem – ja posypałam spód ziarenkami. Następnie wypełniamy ulubioną sałatką/warzywami i układamy wcześniej podgrzane klopsiki.
http://ekcal.com/embed/OUM0RTAxOTEwRDkyNzQyMjFBQjY

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s