Kanapki

Kanapki z czekoladą/masłem orzechowym i bananem

 Jako dziecko widząc reklamy Nutelli bardzo często żartowałam „Równie dobrze mogę rozpuścić czekoladę i posmarować nią bułkę” ale nigdy tego nie robiłam. W końcu jednak zdecydowałam się na ten krok i rozpuściłam gorzką czekoladę po czym posmarowałam nią kanapkę i położyłam plasterki banana.
Wiecie co ???
Ta kanapka to bomba smakowa, czysty obłęd, raj dla podniebienia…dosłownie niebo… Kto by pomyślał, że zwykła czekolada i banan na ulubionym pieczywie może smakować tak wspaniale 🙂
Drugą kanapkę dla kontrastu przygotowałam z masłem orzechowym i bananem 🙂
Nie wiedząc które wybrać ze zdjęć postanowiłam wrzucić oba :)

Składniki
*10-20g ulubionej czekolady (u mnie gorzka)
masło orzechowe (Primavika)
banan
ulubione pieczywo (u mnie bułka jogurtowa)

*waga na jedną połówkę bułki

Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy odrobinę wody lub mleka (aby czekolada się nie przepaliła) i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając. Kiedy czekolada się rozpuści ostawiamy ją aby lekko ostygła, następnie smarujemy lub polewamy (w zależności jaką ma konsystencję) połowę bułki. Drugą połówkę smarujemy masłem orzechowym
Na wierzchu każdej układamy plasterki banana.

Wartość energetyczna kanapki z czekoladą i bananem
http://ekcal.com/embed/MzRFRjIxOTE3QTQyNzI5NjlCNg
Wartość energetyczna kanapki z masłem orzechowym i bananem
http://ekcal.com/embed/MkE1RTE5MTBCNDI3Mjk1OEI2

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s