Kanapki

Kanapka na wypasie/Lunchowa kanapka

Jeśli kanapka to tylko taka urozmaicona, ze świeżymi warzywami, ziołami i czymś treściwym w środku… no może ew. polana lekkim sosem jeśli ktoś go lubi:) Wypełniona po brzegi ulubionymi i świeżymi składnikami jest nie tylko smaczna, ale pożywna i zdrowa.
Przepisów i pomysłów na kanapki jest wiele. Tak na prawdę wszystko zależy od naszych upodoba smakowych i fantazji. Łączyć ze sobą przeróżne składniki można bez końca i co rusz wymyślać czy odkrywać coś nowego. Tak na prawdę nie ma co się bać z pozoru absurdalnych połączeń bo w praktyce mogą okazać się na prawdę trafne.

Składniki (1 kanapka)
podłużna bułka (u mnie pełnoziarnista bagietka)
*hummus paprykowy (Primavika)
kilka sznycelków wegetariańskich (Primavika)
prażone ziarna Piekło-niebo
kilka liści sałaty
pomidor
papryka
ew. jakiś sos

*jeśli nie macie możecie zastąpić hummusem o innym smaku, pastą kanapkową, masłem.

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry a paprykę w paski.
Sznycelki wyjmujemy z zalewy ew.kroimy na paski (moja bułka była długa a cieńsza, dlatego pokroiłam kotleciki na paski) i przesmażamy lub opiekamy z obu stron.
Bułkę kroimy na pół i smarujemy smarujemy hummusem. Następnie układamy liście sałaty, plastry pomidora, kawałki papryki, steki sojowe i posypujemy ziarenkami. Jeśli chcemy przed podaniem możemy całość polać sosem na bazie jogurtu naturalnego (jogurt naturalny wymieszany z musztardą lub keczupem).
http://ekcal.com/embed/ODRCODJGMTkxMUQzMjU1NDE2RjY

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s