Kanapki

Bananowy hot dog (Banana Hot Dog)

Niedawno pomyślałam sobie, że skoro hot-dogi można spożywać na szybki obiad, lunch lub kolację to dlaczego nie przygotować ich w nieco słodszej i „odmiennej ” wersji, którą moglibyśmy zjeść na drugie śniadanie czy też podwieczorek? Zainspirowana kanapkami z masłem orzechowym i bananem, które widziałam kilka razy na blogach śniadaniowych postanowiłam stworzyć Bananowego hot-doga. Bazą była domowa, pełnoziarnista bułka, sos zastępowało masło orzechowe, parówkę banan a jako dodatek od siebie wybrałam prażone ziarna Cynamonowy Raj.
Całość smakowała obłędnie… Przyznam jednak, że kiedy go skonsumowałam pomyślałam sobie, że prawidłowo powinien znaleźć się w nim dodatkowo czerwony dżem, który zastępowałby keczup, jednak ja za owocami z dżemem nie przepadam.
No a połączenie lekko słonego masła orzechowego ze słodkim bananem – wspaniałe. I tak się zastanawiam na czym tak na prawdę polega fenomen i całe to uwielbienie do masła orzechowego i bananów. 🙂

Składniki
podłużna bułka (może być pełnoziarnista, hot-dogowa lub maślana)
masło orzechowe (Primavika)
banan
prażone ziarna Cynamonowy Raj
ew. dżem i miód

Podłużną bułkę przecinamy na pół. Obie połówki grubo smarujemy masłem orzechowym, następnie układamy obranego banana, ew. dekorujemy czerwonym dżemem lub miodem i posypujemy prażonymi ziarnami
http://ekcal.com/embed/MzRFRjIxOTE3QTQyNTUwNjlCNg

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s