Kanapki

Kanapki z bananowym twarożkiem

Jeśli chodzi o kanapki przypuszczam, że większość z nas ogranicza się do wytrawnych kombinacji i to najczęściej gotowanego jajka, plastra żółtego sera lub wędliny. Stąd też pomysł na to aby na blogu częściej pojawiały się pomysły na pożywne, kolorowe i „wymyślne” kanapki – idealne na śniadanie czy jako przekąska w ciągu dnia.
Tak na prawdę przygotowując kanapkę nie musicie ograniczać się do jednego czy dwóch składników. Warto puścić wodze fantazji, dać ponieść się „kubkom smakowym” i zaszaleć z produktami a najprawdopodobniej stworzymy „coś” naprawdę smacznego 🙂 Jeśli na pieczywo można położyć majonez, szynkę, ser czy twarożek z dżemem lub miodem to czemu nie udekorować jej owocami, posiekanymi orzechami, musli lub granolą a nawet kawałkami czekolady?
Dzisiejsza jaką chciałabym Wam zaproponować na pierwszy rzut oka wydawać się może banalna… no ale przyznajcie szczerze: kto z Was wpadł na takie połączenie? 🙂

Składniki
bułka pełnoziarnista
1/2 kostki twarogu (ok.125g)
2/3 dużego banana
ew. 1-2 łyżki napoju kokosowego (Alpro)
prażone ziarna Cynamonowy Raj
ew. miód

Banana obieramy i kroimy w plastry. 1/3 odkładamy na bok a resztę rozgniatamy z twarogiem i ew. napojem kokosowym (dla odpowiedniej konsystencji). Bułkę kroimy na pół, smarujemy twarożkiem, dekorujemy plasterkami banana a następnie posypujemy prażonymi ziarenkami. Na końcu jeśli chcemy całość możemy polać miodem
http://ekcal.com/embed/NEJBMTE5MTVCMjUzMTcyRkI2

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s