Placki/Naleśniki

Tortilla z ricottą i jagodami

 Dzisiaj mam dla Was kolejną odsłonie i propozycję na słodką wersję tortilli – tym razem z kremowym, aksamitnym serkiem ricotta i borówkami. Danie szybkie, proste w przygotowaniu a przede wszystkim i smaczne… taka kwintesencja lata.

Składniki
1 duża tortilla (u mnie razowa)
100-125g serka ricotta
ew. miód
borówki lub jagody

dodatkowo:
prażone ziarna Cynamonowy Raj

Ricotte mieszamy z miodem a borówki myjemy i osuszamy.
Tortille podgrzewamy na suchej patelni aby stała się elastyczna, następnie smarujemy serkiem, posypujemy borówkami i składamy w trójkąt jak naleśniki. Na końcu podpiekamy na suchej patelni do chrupkości z obu stron i posypujemy ziarenkami 🙂

Uwagi!
Jeśli chcecie przed złożeniem tortilli możecie posypać ją startą czekoladą
http://ekcal.com/embed/NzNCMDExOTFBNDI0NzMwNTFDNg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s