Kasza i ryż

Sałatka confetti z ryżem

Lato to czas kiedy zazwyczaj nie mamy ochoty na ciepłe i parujące potrawy. Zamiast nich raczymy się tymi na zimno: chłodnikami, czy sałatkami. Dzisiejsza jaką chciałabym Wam zaprezentować jest banalna i szybka w przygotowaniu. Wystarczy tylko wymieszać ze sobą kilka składników i już możemy cieszyć się jej niepowtarzalnym smakiem. Jej dodatkowym plusem jest to, ze możemy ją jeść nie tylko na obiad, ale i kolację 🙂

Składniki (4 większe porcje)
woreczek ugotowanego ryżu
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
1 mała czerwona papryka
cebula dymka
ocet balsamiczny
oliwa
pieprz

Fasolkę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę, dymkę kroimy w kostkę po czym łączymy z ryżem, octem balsamicznym i dokładnie mieszamy.
http://ekcal.com/embed/NEJBMTE5MTVCMTYyMzcyRkI2

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s