Kasza i ryż

Ryż z rukolą i kozim serem

W związku z tym, że ostatnio co tydzień mam zjazdy do szkoły i przebywam tam do godziny 15-16 eksperymentuje z przeróżnymi sałatkami. Nie przeszkadza mi fakt, że muszę zabierać ze sobą specjalny pojemnik i widelec, gdyż kanapki już mi się przejadły a sałatka jest nie tylko urozmaiceniem ale i daje uczucie sytości na dłużej. Jednak nie przygotowuje ich tylko i wyłącznie do szkoły, gdyż raz na jakiś czas goszczą u mnie i na kolację. Bardzo fajne jest to, że można podawać ją zarówno na ciepło jak i zimno, gdyż w obydwu wydaniach smakuje wspaniale. Ostatnia sałatka jaką przygotowałam (tym razem na kolację) powinna zadowolić wszystkich wielbicieli wszelkiego zielska i nie tylko ^_^

Składniki (na 2-3 porcje)
100 g ryżu
150 g rukoli
150 g sera koziego/fety
sok z połowy cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek

Ryż przepłukujemy kilkakrotnie bieżącą wodą (dzięki temu unikniemy sklejania), gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Rukolę płuczemy, ser kozi lub fetę kroimy na mniejsze kawałki lub kruszymy po czym dodajemy do ryżu. Doprawiamy oliwą oraz sokiem z cytryny, mieszamy i podajemy.

http://ekcal.com/embed/OUM0RTAxOTEwRDkxMjQyMjFBQjY

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s