Kasza i ryż

Sałatka ryżowa z groszkiem i papryką

Prosta, lekka, smaczna i szybka sałatka dla zapracowanych i tych, którzy nie mają pomysłu na ciepły i treściwy posiłek. Sprawdzi się nie tylko jako obiad, ale i też kolacje po długim i męczącym dniu pracy, czy śniadanie pełne witamin i dające nam zastrzyk energii.

Składniki (3 porcje)
2 woreczki ryżu
3 czerwone papryki
1 szklanka zielonego groszku
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
bazylia
oregano
Sos:
oliwa z oliwek
1 łyżeczka octu winnego
0,5 łyżeczki cukru

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy ją w kostkę. Do miski wrzucamy ryż, paprykę, groszek i przygotowujemy sos mieszając ze sobą cukier, ocet i oliwę z oliwek. Naszą sałatkę polewamy sosem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do smaku i mieszamy. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki

http://ekcal.com/embed/NEJBMTE5MTVCMTEwNzcyRkI2


Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s