Kasza i ryż

Jęczmienno-ryżowy misz masz

Smaczne i szybkie danie dla zabieganych i tych którzy ciągle nie mają czasu. Idealna propozycja na lekki lunch czy kolację – mój własny miszmasz z tego co było w szafkach i lodówce ^_^

Składniki ( 4 porcje)
200 g kaszy jęczmiennej
4 łyżki ugotowanego ryżu
1 duża marchew
2 małe pomidory
1 cebula
pieprz czarny
pieprz ziołowy
kurkuma
sos sojowy

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchewkę ścieramy na tartce a pomidory i cebulę drobno kroimy. Warzywa łączymy z wcześniej ugotowaną kaszą i ryżem, dodajemy przyprawy, sos sojowy i mieszamy.

http://ekcal.com/embed/MTJGNTMxOTE0QTExMDU3NEMzNg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s